Jak zwykle się muszę do czegoś przyczepić... ;d (A mnie się nikt nie czepia. )
ORYGINAŁ:
Trochę o Madame Tussaud.
Madame Tussaud była francuską.
Przybyła ona do Londynu...
MOJA PROPOZYCJA:
Kilka informacji o Madame Tussaud:
Trzeba wiedzieć, że była francuską.
Przybyła do Londynu...
ORYGIANAŁ:
Język daje nam mnóstwo możliwości. Otwiera nam...
MOJE PROPOZYCJE:
Język daje nam mnóstwo możliwości, otwiera...
Droga Franczesko
Mam problem. Moi znajomi wyśmiewają się bo jestem dziecinna. Bardzo lubię “bajkowe postaci” . W pokoju mam plakaty, maskoti itp. Jak ktoś znajomy przychodzi robię się cała czerwona. Doradź mi co mam zrobić by wydorośleć?! M@dzi@
Madziu!
Twoi znajomi wyśmiewająć Ciebie sami zachowują się dziecinnie. Na całym świecie są fani zabawek i postaci bajkowych. Większa część z nich to dorośli! Np: w Japonii są fani anime, mangi i hello kitty. Gdy następnym razem ktoś będzie się śmiał to powiedz “Im dłużej jestem młoda tym tym lepiej, bo ty się marszczysz a ja jestem młoda duchem”. Życzę Ci powodzenia.
PS Ja nie miałam tyle szczęścia I nie dorastałam J
"To właśnie miłość"
Ten film opowiada nam 10 różnych historii i zarazem 10 odcieni miłości. Pokazuje, że można kochać na wiele sposobów. Jest to historia z życia parunastu osób rozgrywająca się przed świętami. Z pozoru postacie nie są ze sobą niczym powiązane, lecz ich losy jakoś się przeplatają. Jest to idealny film na zimny, przedświąteczny wieczór. Wystarczy okryć się ciepłym kocem i usiąść ze szklanką herbaty przed telewizorem, a film wprawi każdego w przyjemny nastrój. Uważam, że nie należy zbyt namawiać mężczyzn na obejrzenie tego filmu, gdyż ich chrapanie (a to możliwe, że zasną), może nam zagłuszyć bardzo przyjemną muzykę. Główne role są obsadzone samymi sławami takimi jak: Hug Grant (Cztery wesela i pogrzeb, Dziennik Bridget Jones), Colin Firth (Mamma Mia!, Bridget Jones: W pogoni za rozumem), Emma Thompson (Harry Potter i więzień Azkabanu, Harry Potter i Zakon Feniksa) itd. Pod koniec filmu pojawia się również znana modelka, Claudia Schiffer. Film został wyprodukowany w Wielkiej Brytanii, w 2003r. Reżyserem i scenarzystą jest Richard Curtis.
H.
Zmierzch
Jest to film na podstawie książki Stephenie Meyer, która okazała się być światowym bestsellerem. Opowiada o siedemnastoletniej dziewczynie, Belli, która przeprowadza się z Phoenix do deszczowego Forks. Na miejscu poznaje tajemniczego chłopaka Edwarda. Okazuje się, że jest on wampirem. Zakochują się w sobie, a ich miłość kwitnie. Jak to w takich powieściach bywa coś musi być nie tak, jak by to wszyscy chcieli. Tym "czymś" będzie zły James...
Film został wyprodukowany 21 listopada 2008r. w USA. Muzyka do filmu jest wykonywana przez: Paramore, Linkin Park, Muse itd. Główne role grają Kristen Sewart i Robert Pattinson.
Dżastin- zaczepiste. ;p
Wiecie co... Trochę denerwuje mnie to, że piszecie tylko recenzje. Nie macie pomysłów na normalne artykuły? Nie ma ani jednego wywiadu! Ta gazeta, to nie ma być reklama promująca wszelkiego rodzaju filmy! Luuuudzie!
Nie będę wnosić już swoich propozycj, co do korekt tekstów, gdyż za dużo jest recenzji i promowania sztuki. Grrrrrr
To do rozrywki... Sorki Kamila że dopiero teraz!!!
Pani na lekcji polskiego:
Małgosiu przestopniój ten przymiotnik: dobry.
Dobry – lepszy – najlepszy.
Małgosiu 5, siadaj! Teraz ty Jasiu : chory
Chory - chorszy -trup!
Siedzi facet w barze i chleje wóde. Po jakimś czasie usiłuje wstać.
-...UUUUuuuuuuUUUUAAAAAA BARMAAAAAN !!!! kawę, bo nie mogę wstać.
Barman przynosi, facet wypił , odczekał chwile i znów usiłuje wstać:
-...UUUUuuuuUUUUUUUAAAAA BAAAAARMAAAAAN!!! dwie kawy
Barman przynosi, facet wypija, czeka chwilkę, potrząsa głową i usiłuje wstać
-...UUUUuuuuAAAAAAAAAAAAAA BAAAAAAAAAAARMAAAN... cztery kawy !!!
Barman przynosi, facet wypija, czeka chwilkę i znów usiłuje wstać...
-..uuuUUUUAAAAAAAA... nie udało się BAAAAAARMAAAAN osiem kaw..
Barman przynosi, facet wypija i...
-...UUUuuuUUUUUAAAA UDALO SIEEEEEE ,... zapłacił i poszedł do domu.
W domu facet śpi ... dzwoni telefon:
- halo tu barman mówi, kiedy pan przyjdzie do baru ?
-nie wiem, a co ?
-nie wiem co zrobić z wózkiem inwalidzkim...
Na lekcji biologii pani pyta się Jasia:
- Co to jest?
- Szkielet.
- Czego?
- Zwierzęcia.
- Ale jakiego?!
- Nieżywego!
Nauczyciel napisał na tablicy wzór chemiczny i otworzył dziennik:
- Małgosiu, co to za wzór?
- To jest...mmh... Mam to na końcu języka...
- Dziecko, wypluj to szybko! - mówi nauczyciel. - To kwas siarkowy...
Nauczyciel na chemii omawia doświadczenie:
- A teraz patrzcie jak ten niebieski płyn zazieleni się na czerwono.
Mały Jasio pyta mamy:
- Mamo, dlaczego się malujesz?
- Żeby ładniej wyglądać.
- A kiedy to zacznie działać?
Hrabia do Jana:
Janie idź podlej kwiaty
Panie, ale przecież pada.
To weź parasol!
Przychodzi ksiądz po kolędzie do rodziny Jasia i oczywiście zadaje
Jasiowi standardowy zestaw pytań :
- A ile masz lat ?
- Siedem ...
- A do kościółka chodzisz ?
- Chodzę ...
- Co niedziela ?
- Co niedziela ..
- Z całą rodziną ?
- Z całą ...
- A do którego ?
- Do Carrefoura ....
Ostatnio edytowany przez Gu$i@ (2009-10-30 20:11:45)
A teraz edytuj posta i napisz tylko te, które sama wymyśliłaś, bo większość (jak nie wszystkie) są żywcem ściągnięte z internetu.